Hepatitis C

Uputsvo za upotrebu leka Sofosbuvir/Velpatasvir (Epclusa) – Video

Lek Sofosbuvir/Velpatasvir ( Epclusa) koristi se u lečenju hepatitisa c i to je prvi pangenotipski lek. Terapija traje uglavnom 12 nedelja( osim kod dekompenzovane ciroze ili genotipa 3 kod pacijenata sa cirozom i/ ili prethodno neuspešnog lečenja Interferonom) . U svakom slučaju lekar odlučuje o tome .

Stopa izlečenja je do 98 % a to zavisi i od opšteg stanja pacijenta , genotipa kao i prethodnog lečenja Interferonskom terapijom . Da bi se lek i njegovo dejstvo maksimalno iskoristilo potrebno je pridržavati nekih posebnih uputstava i to je objašnjeno u klipu koji sam snimio . Kao neko ko se izlečio ( izbacio virus) još pre pet godina a i iz iskustava nekoliko stotina pacijenata koji su se lečili DAA lekom Sofosbuvir/Velpatasvir ili Sofosbuvir/Ledipasvir mislim da bi moja iskustva mogla biti od koristi . U svakom slučaju svako od vas može mi se obratiti za savet ili pomoć.

Dragiša Zekić – Udruženje Hepatitis Hilfe World Hepatitis Alliance member Savez Udruženja Pacijenata Srbije Skupština Tel: 063 764 1050 email: infohepatitis@gmail.com

Poslednje Novosti