Hepatitis C

Kako Epclusa(Sofosbuvir/Velpatasvir) leči hepatitis c

Kako lek Epclusa(Sofosbuvir/Velpatasvir) leči hepatitis C
Epclusa je antivirusni lek (DAA) direktnog delovanja. DAA leče HCV sprečavanjem reprodukcije virusa (pravljenje kopija samog sebe). Virusi koji se ne mogu reprodukovati na kraju umiru i uklanjaju se iz tela.

Čišćenje virusa iz tela smanjiće upalu jetre i sprečiti dodatne ožiljke.

Koliko traje rad?

Možda ćete se početi osećati bolje danima ili nedeljama nakon što počnete da uzimate Epclusa, ali ipak ćete morati da uzimate celih 12 nedelja lečenja. Važno je da uzmete kompletan tretman i izbegnete propuštanje bilo kojih doza. Ovi koraci pomažu lekovima da uspeju da očiste HCV iz vašeg tela.

U kliničkim studijama više od 89 procenata ljudi koji su uzimali Epclusa očišćeno je od virusa posle tri meseca lečenja. Vaš lekar će vas testirati pre i tokom lečenja Epclusom, i ponovo 12 nedelja nakon što završite sa uzimanjem Epclusa. Ovaj poslednji test će utvrditi da li ste “izlečeni” od hepatitisa C.

Smatrajte da ste izlečeni od hepatitisa C kada ste postigli trajni virološki odgovor (SVR), što znači da virus više nije otkriven u vašoj krvi a to je negativan HCV PCR RNK test 12 nedelja po završetku terapije.
Dragisa Zekic
Tel:063 764 1050

Poslednje Novosti