Hepatitis C

Hepatitis C testovi na antitela

Testiranje na Hepatitis C – na antitela i PCR test

Objašnjenje Rezultata Testa:
Ako je ovaj rezultat testa pozitivan, to znači da je vaše telo bilo izloženo virusu hepatitisa C i stvorilo antitela (za više informacija pogledajte odeljak „Antitelo“ u okviru Povezani laboratorijski testovi). Međutim, to vam ne govori da li ste još uvek zaraženi hepatitisom C. Ako je rezultat testa na antitela pozitivan, trebalo bi da se testirate na RNК hepatitisa C (pogledajte „Hepatitis C RNК“), što određuje da li ste hronično inficirani. Laboratorija će automatski izvršiti ovaj RNК test ako je vaš test na antitela na hepatitis C pozitivan.

Ako je rezultat testa na antitela negativan, to znači da niste bili zaraženi virusom hepatitisa C i dalje testiranje na hepatitis C obično nije potrebno.

Ostale Stvari Кoje Treba Znati:
Nakon uspešnog lečenja hepatitisa C, antitelo na hepatitis C ostaje detektljivo, ali RNК hepatitisa C neće biti detektiva.
Ako planirate da donirate krv, bićete testirani na antitela na hepatitis C i biće vam odbijeni čak i ako nemate aktivnu infekciju.
Svaki pacijent sa pozitivnim rezultatom testa na antitelo na hepatitis C treba da ima dodatne testove kako bi se utvrdilo da li je virus još uvek aktivan ili ne.

Poslednje Novosti