Hepatitis C

Hepatitis C. Novi lek -VOSEVI® (sofosbuvir 400 mg/velpatasvir 100 mg/voxilaprevir 100mg za neuspešno lečene DAA lekovima(NS5A inhibitori)

Ponovljeno lečenje hepatitisa c

Sofosbuvir/Velpatasvir/Voxilaprevir (Vosevi) lek za Hepatitis c neuspešno lečene DAA lekovima koji sadrže NS5A inhibitore

Pokušali ste da izlečite svoj hepatitis C (Hep C) ali niste uspeli?

VOSEVI je Hep C tretman posebno za odrasle koji su prethodno lečeni naprednim Hep C režimom *, ali nisu izlečeni. Lečenje znači da virus Hep C nije otkriven u krvi kada se meri tri meseca nakon završetka lečenja.

VOSEVI je lek na recept koji se koristi za lečenje odraslih sa hroničnim (dugotrajnim) hepatitisom C (Hep C) genotipom 1, 2, 3, 4, 5 ili 6 infekcije sa ili bez ciroze (kompenzovane) koji su prethodno lečeni režim Hep C koji sadrži inhibitor NS5A.

Proverite lek kojim ste se neuspešno lečili

  • Režim Hep C koji sadrži inhibitor NS5A, uključujući EPCLUSA®, HARVONI®, Viekira Pak®, Viekira KSR®, Technivie®, Zepatier® i režime koji sadrže Daklinza®.

U kliničkoj studiji, VOSEVI je imao 96% ukupne stope izlečenja kod odraslih pacijenata koji su imali Hep C genotip 1, 2, 3, 4, 5 ili 6, bez ciroze ili sa kompenzovanom cirozom, * koji su prethodno lečeni određenim naprednim Hep C režimom

  • Kompenzovana ciroza je vrsta uznapredovale bolesti jetre kod koje se zdravo jetreno tkivo zamenjuje ožiljnim, ali jetra i dalje može da obavlja svoje važne funkcije.

† U studiji na 263 pacijenta sa genotipom 1, 2, 3, 4, 5 ili 6 Hep C, bez ciroze ili sa kompenzovanom cirozom, koji prethodno nisu uspeli na režimu Hep C koji sadrži inhibitor NS5A, 97% (146 od 150 ) pacijenata sa genotipom 1, 100% (5 od 5) pacijenata sa genotipom 2, 95% (74 od 78) pacijenata sa genotipom 3, 91% (20 od 22) pacijenata sa genotipom 4, 100 Izlečeno je% (1 od 1) pacijenata sa genotipom 5 i 100% (6 od 6) pacijenata sa genotipom 6 koji su primali VOSEVI jednom dnevno tokom 12 nedelja. Lečenje znači da virus Hep C nije otkriven u krvi kada se meri tri meseca nakon završetka lečenja..
REŽIM TRETMANA VOSEVI tableta lek koji je pomogao u transformaciji lečenja hep C, u kombinaciji sa 2 dodatna leka – stvarajući visoko efikasan tretman hep C. Lečenje VOSEVI-om je jedna tableta, jednom dnevno, uzimana sa hranom tokom 12 nedelja.
SAZNAJTE O VOSEVIJU
ZAJEDNIČKI NEŽELJENI EFEKTI
VOSEVI je Hep C tretman za odrasle koji imaju genotip 1, 2, 3, 4, 5 ili 6 Hep C, a koji su prethodno lečeni određenim naprednim režimima Hep C, ali nisu izlečeni. NAUČITE KAKO DA POČNETE SA VOSEVIJEM . VOSEVI je lek na recept koji se koristi za lečenje odraslih sa hroničnim (dugotrajnim) hepatitisom C (Hep C) genotipom 1, 2, 3, 4, 5 ili 6 infekcije sa ili bez ciroze (kompenzovane) koji su prethodno lečeni režimom Hep C koji sadrži inhibitor NS5A.
Važne bezbednosne informacije!
Koje su najvažnije informacije koje bih trebao znati o VOSEVI? VOSEVI može izazvati ozbiljne neželjene efekte, uključujući: Reaktivacija virusa hepatitisa B: Pre nego što započnete lečenje VOSEVI-om, vaš lekar će napraviti krvne testove da proveri da li ima infekcije hepatitisom B. Ako ste ikada imali hepatitis B, virus hepatitisa B mogao bi ponovo postati aktivan tokom ili nakon lečenja VOSEVI-jem. To može prouzrokovati ozbiljne probleme sa jetrom, uključujući otkazivanje jetre i smrt. Ako ste u riziku, vaš lekar će vas nadgledati tokom lečenja i nakon prestanka uzimanja VOSEVI-a. Ko ne bi trebalo da uzima VOSEVI? Ne uzimajte VOSEVI ako uzimate lekove koji sadrže rifampin (Rifater®, Rifamate®, Rimactane®, Rifadin®). Šta da kažem svom lekaru pre nego što uzmem VOSEVI? Obavestite svog zdravstvenog radnika o svim vašim zdravstvenim stanjima, uključujući i to da li ste ikada imali infekciju hepatitisom B ili probleme sa jetrom koji nisu infekcija hepatitisom C; ako imate ozbiljne probleme sa bubrezima ili ste na dijalizi; ili ako ste trudni ili dojite, ili planirate da zatrudnite ili dojite. Nije poznato da li će VOSEVI naštetiti vašoj nerođenoj bebi ili preći u vaše majčino mleko. Obavestite svog zdravstvenog radnika i farmaceuta o svim lekovima koje uzimate, uključujući lekove na recept i lekove bez recepta, vitamine i biljne dodatke. VOSEVI i određeni drugi lekovi mogu uticati jedni na druge ili mogu izazvati neželjene efekte.
Koji su mogući neželjeni efekti VOSEVI-a?
Ozbiljni neželjeni efekti mogu takođe da uključuju:
Kod ljudi koji su imali ili su imali napredne probleme sa jetrom pre početka lečenja VOSEVI-jem: retki rizik od pogoršanja problema sa jetrom, otkazivanja jetre i smrti. Vaš lekar će vas tokom lečenja VOSEVI-om proveriti na znakove i simptome pogoršanja problema sa jetrom. Odmah obavestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo šta od sledećeg: mučnina; umor; žutilo kože ili belilo dela očiju; krvarenje ili modrice lakše od uobičajenog; konfuzija; tamna, crna ili krvava stolica; gubitak apetita; dijareja; tamni ili smeđi (u boji čaja) urin; oticanje stomaka (trbuha) ili bol u gornjoj desnoj strani stomaka; pospanost; povraćanje krvi; ili vrtoglavica. Sporo otkucaji srca (bradikardija): VOSEVI, kada se uzima u kombinaciji sa amiodaronom (Cordarone®, Nekterone®, Pacerone®), lekom koji se koristi za lečenje određenih srčanih problema, može prouzrokovati usporen rad srca. U nekim slučajevima spori puls dovodi do smrti ili potrebe za srčanim pejsmejkerom kada se amiodaron uzima sa lekovima koji sadrže sofosbuvir. Odmah potražite medicinsku pomoć ako uzimate amiodaron sa VOSEVI-om i dobijete bilo koji od sledećih simptoma: nesvestica ili nesvestica, vrtoglavica ili nesvestica, loše osećanje, slabost, ekstremni umor, otežano disanje, bolovi u grudima, konfuzija ili problemi sa pamćenjem . Najčešći neželjeni efekti VOSEVI-a uključuju glavobolju, umor, dijareju i mučninu. Podstičete se da prijavite FDA negativne neželjene efekte lekova na recept. Posetite vvv.fda.gov/medvatch ili pozovite 1-800-FDA-1088. Molimo pogledajte važne činjenice o VOSEVI-u, uključujući važno upozorenje. Dragisa Zekic Udruženje Hepatitis Hilfe- Tel: 063 764 1050

Lek Sofosbuvir/Velpatasvir/Voxilaprevir za neuspešno lečene DAA lekovima ( sa NS5A inhibitorom)

Poslednje Novosti