Hepatitis C

Hepatitis C lek Sofosbuvir/Velpatasvir ( Epclusa) lečenje

Prodaja leka za Hepatitis c Sofosbuvir/Velpatasvir Epclusa, lek se može kupiti u Indiji .

Кoja je najvažnija informacija koju treba da znam o EPCLUSA?
EPCLUSA može izazvati ozbiljne neželjene efekte, uključujući:

Reaktivacija virusa hepatitisa B: Pre nego što započnete terapiju EPCLUSA-om, vaš lekar će uraditi testove krvi kako bi proverio infekciju hepatitisom B. Ako ste ikada imali hepatitis B, virus hepatitisa B bi mogao ponovo postati aktivan tokom i nakon tretmana sa EPCLUSA-om. Ovo može izazvati ozbiljne probleme sa jetrom, uključujući otkazivanje jetre i smrt. Ako ste u opasnosti, vaš zdravstveni radnik će vas pratiti tokom i nakon uzimanja EPCLUSA-e.

Šta da kažem svom lekaru pre nego što uzmem EPCLUSA?

Obavestite svog lekara o svim vašim zdravstvenim stanjima, uključujući da li ste ikada imali infekciju hepatitisom B, probleme sa jetrom, osim infekcije hepatitisom C, ili transplantaciju jetre; ako imate problema sa bubrezima ili ste na dijalizi; ako imate HIV; ili ako ste trudni ili dojite, ili planirate da zatrudnite ili dojite. Nije poznato da li će EPCLUSA naneti štetu vašoj nerođenoj bebi ili proći u majčino mleko.


Obavestite svog lekara i farmaceuta o svim lekovima koje uzimate, uključujući lekove na recept i lekove bez recepta, vitamine i biljne dodatke. EPCLUSA i određeni drugi lekovi mogu uticati jedni na druge ili mogu izazvati neželjene efekte.

Кoji su mogući neželjeni efekti EPCLUSA?
Ozbiljni neželjeni efekti takođe mogu uključivati:


Usporen rad srca (bradikardija): EPCLUSA, kada se uzima sa amiodaronom ( Cordarone® , Nekterone® , Pacerone® ), lekom koji se koristi za lečenje određenih srčanih problema, može izazvati usporen rad srca. U nekim slučajevima usporen rad srca je doveo do smrti ili potrebe za pejsmejkerom kada se amiodaron uzima sa lekovima koji sadrže sofosbuvir. Odmah potražite medicinsku pomoć ako uzimate amiodaron sa EPCLUSA-om i dobijete bilo koji od sledećih simptoma: nesvesticu ili skoro nesvesticu, vrtoglavicu ili nesvesticu, ne osećate se dobro, slabost, ekstremni umor, kratak dah, bolove u grudima, konfuziju ili probleme sa pamćenjem .

Poslednje Novosti