Hepatitis C

Indiski Genericki lek Epclusa
– Velasof (Sofosbuvir 400mg+ Velpatasvir 100mg)

LEKOVI ZA HEPATITIS C
LECENJE HEPATITISA C – GENOTIP 2

Genotip 2 je najredji genotip u Srbiji . Ovaj genotip se leci novim DAAs lekovima sa najvecim procentom izlecenja . Procenat izlecenja Genotipa 2 je od 97 – 99 % a ja licno ne znam ni jednog pacijenta u Srbiji koji se nije izlecio a da je bio tretiran novim bezinterferonskim lekovima . Dakle , genotip dva je ubedljivo najlaksi genotip za lecenje . Terapija moze trajati 12 ili 24 nedelje o cemu odluku donosi vas infektolog . U generickoj verziji postoje dve terapije za lecenje genotipa 2.

EPCLUSA ( SOFOSBUVIR 400mg +Velpatasvir 100 mg ) .

Epclusa je zasticeno ime leka a u Indiji se proizvodi po licenci farmaceutske kuce Gilead . Proizvodi se pod razlicitim nazivima ali ispod svakog naziva leka mora da stoji hemiski sastav leka to jest INN (Internacionalno nezasticeno ime ) , odnosno genericki naziv leka a to je SOFOSBUVIR 400mg + VELPATASVIR 100 mg . EPLCLUSA je pokazala ubedljivo najbolje rezultate u lecenju genotipa 2 a najpoznatija Indiska licencirana Epclusa nosi naziv VELASOF farmaceutske kuce HETERO koja je jedna od najvecih u Indiji . Epclusa je prvi pangenotip lek jer leci sve genotipe virusa tako da se ovim lekom mogu leciti i ljudi koji nemaju utvrdjen genotip kao i svi oni koji imaju 2 ili vise genotipa . Licno preporucujem EPCLUSU u lecenju genotipa 2 . Epclusa je jedna tableta koja u sebi sadrzi 2 leka – SOFOSBUVIR 400mg i VELPATASVIR 100mg . Pije se jedna tableta na dan i svakog dana tacno u isto vreme.

SOFOSBUVIR 400mg i DACLATASVIR 60mg 

SOFOSBUVIR 400mg i DACLATASVIR 60 mg je prva kombinacija lekova kojom su se lecili svi genotipi virusa hepatitisa c pa i genotip 2 . Ova kombinacija se polako izbacuje pojavom EPCLUSE koja je efikasnija a i prakticnija za upotrebu jer se pije jedna tableta na dan . Terapija ovom kombinacijom lekova podrazumeva uzimanje jedne tablete Sofosbuvira i jedne tablete Daclatasvira na dan . Oba leka se nalaze u odvojenim bocicama . Terapija traje 12 ili 24 nedelje o cemu odluku donosi vas lekar .