Hepatitis C

Hepatitis C. EPCLUSA® (sofosbuvir and velpatasvir) Gilead dao licencu indiskim kompanijama za proizvodnju lekova

Hepatitis C. EPCLUSA® (sofosbuvir and velpatasvir) Gilead dao licencu indijskim kompanijama za proizvodnju lekova.Prvi Sofosbuvir/Velpatasvir proizveden u Indiji maja 2017 dok je prvi Sofosbuvir /Ledipasvir proizveden januara 2016 u Indiji
Saopštenja za javnost
15. septembar 2014
Gilead objavljuje generičke ugovore o licenciranju za povećanje pristupa liječenju hepatitisa C u zemljama u
razvoju
Epclusa (Sofosbuvir 400mg + Velpatasvir 100 mg) je pangenotip lek i koristi se u lecenju svih genotipova hepatitisa c . Dakle , cak i da ne znate genotip moze vam lekar prepisati lek Epclusa.

– Indijske kompanije su dobile dozvolu za proizvodnju generičkog sofosbuvira i istraživačkog režima pojedinačne tablete ledipasvir / sofosbuvir za lečenje hroničnog hepatitisa C –

NEV DELHI – Sep. 15, 2014 – Gilead Sciences, Inc. (Nasdak: GILD) objavio je danas da je kompanija potpisala neekskluzivne ugovore o licenciranju sa sedam indijskih proizvođača generičkih farmaceutskih proizvoda kako bi proširila pristup svojim lekovima za hronični hepatitis C u zemljama u razvoju. Ugovori dozvoljavaju kompanijama – Cadila Healthcare doo, Cipla doo, Hetero Labs doo, Milan Laboratories Ltd., Ranbaki Laboratories Ltd., Sekuent Scientific Ltd. i Strides Arcolab Ltd. – da proizvode sofosbuvir i istraživački režim za jednu tabletu. ledipasvir / sofosbuvir za distribuciju u 91 zemljama u razvoju.

Zemlje u okviru sporazuma čine više od 100 miliona ljudi koji žive sa hepatitisom C, što predstavlja 54% ukupne globalno zaražene populacije.

„Hepatitis C je značajan problem javnog zdravlja širom svijeta, a Gilead radi na tome da svoje lekove za hronični hepatitis C učini dostupnim što većem broju pacijenata, u što većem broju mesta, što je brže moguće. U zemljama u razvoju, proizvodnja i distribucija velikih količina generičkih proizvoda smatra se ključnom komponentom u proširenju pristupa lekovima. Ovi sporazumi su od suštinskog značaja za unapređenje ciljeva našeg humanitarnog programa u ovim zemljama ”, komentarisao je Gregg H. Alton, izvršni potpredsednik za korporativne i medicinske poslove, Gilead Sciences.

Prema sporazumima o licenciranju, indijske kompanije dobijaju kompletan tehnološki transfer proizvodnog procesa u Gileadu kako bi im omogućile da što brže povećaju proizvodnju. Licencirani su takođe odredili sopstvene cene za generički proizvod koji proizvode, plaćajući naknadu za prodaju Gileadu kako bi podržali registraciju proizvoda, medicinsko obrazovanje i obuku, praćenje bezbednosti i druge bitne poslovne aktivnosti. Dozvole takođe dozvoljavaju proizvodnju sofosbuvira ili ledipasvira u kombinaciji sa drugim lekovima za hronični hepatitis C.
Dragisa Zekic
Tel 063 764 10 50
Udruzenje Hepatitis Hilfe Srbija

Poslednje Novosti