Hepatitis C

Hepatitis C dijeta i vežbanje za jetru bez fibroze i steatoze

Hepatitis c i fizička aktivnost. Gojaznost može izazvati masnu jetru i pojačati oštećenje jetre ( fibroza). Izleči hepatitis c i redovno treniraj. Hepatitis C i vežbanje .
Hepatitis C i vežbe, koje su preporuke? Dr Džozef Galati, hepatolog iz Hjustona, Teksas, deli dragocene informacije o tome kako možemo da poboljšamo svoje zdravlje i brinemo o svojoj jetri pravilnim vežbanjem.

Udruženje Hepatitis Hilfe – Lekovi za Hepatitis C


Pitanja u vezi sa hepatitisom C i vežbanjem se postavljaju svakodnevno, a postoji interesovanje za odgovarajuću preporuku. Postoje istraživanja koja podržavaju činjenicu da je veća verovatnoća da će gojazni pacijenti sa hepatitisom C razviti više fibroze i ožiljaka na jetri nego oni sa hepatitisom C koji su mršavi. Gojaznost dovodi do masne jetre, povišenog nivoa glukoze u krvi, dijabetesa i povećanja nivoa insulina. Sve ovo dovodi do povećanja ožiljaka, i šanse za razvoj ciroze jetre.
Gubitak težine kroz ishranu i vežbanje je najbolja odbrana od progresivnih ožiljaka na jetri. Ovde govorimo o vežbanju kod pacijenata sa hepatitisom C. Opcije za vežbanje uključuju redovnu šetnju, lagano dizanje tegova, vožnju bicikla, plivanje, eliptičke trenažere, rad na traci za trčanje i intervalni trening. Dragiša Zekić – Udruženje Hepatitis Hilfe – Tel: 063 764 1050 – World Hepatitis Alliance member

Poslednje Novosti