Hepatitis C

Fibroscan jetre rezultati

Gde uraditi Fibroscan jetre . Rezultat Fibroscana pokazuje stepen oštećenja jetre , fibrozu ili cirozu kao i masnu jetru ( Steatoza) . Tabela Fibroscan rezultata.FibroScan® Rezultati .Ove informacije će vam pomoći da razumete vaše rezultate FibroScan®. FibroScan je specijalizovana ultrazvučna mašina za vašu jetru. Mere fibrozu (ožiljke) i steatozu (promenu masnoće) u jetri. Masna promena je kada se mast nakupi u ćelijama jetre. FibroScan će pomoći vašem lekaru da sazna više o vašoj bolesti jetre. Može se koristiti samostalno ili sa drugim testovima (kao što su testovi krvi, skeniranja slika ili biopsija) koji takođe mere ožiljke ili masne promene u jetri.

Gde uraditi Fibroscan jetre u Beogradu
Kako izgleda Fibroscan jetre – pregled

O Vašoj oceni CAP Vaš CAP rezultat je merenje masne promene u jetri. Vaš zdravstveni radnik će koristiti vaš CAP rezultat da biste utvrdili stepen steatoze. CAP rezultat se meri u decibelima po metru (dB / m). Ona se kreće od 100 do 400 dB / m. Donja tabela pokazuje raspon CAP rezultata i odgovarajuću stopu steatoze i količinu masne promene.Rezultat Vaš rezultat fibroze je merenje količine ožiljaka u jetri. FibroScan meri ožiljke merenjem krutosti jetre. Rezultat fibroze se meri u kilopaskalima (kPa). To je normalno između 2 i 6 kPa. Najviši mogući rezultat je 75 kPa. Mnogi ljudi sa oboljenjem jetre imaju rezultat koji je veći od normalnog opsega. Vaš lekar će koristiti vaš rezultat fibroze FibroScan i vašu medicinsku istoriju da biste odredili rezultat vaše fibroze.Fibroza F0 do F1: Nema ožiljaka jetre ili blagih ožiljaka jetre Fibrosis score F2: Umjereno oštećenje jetre Fibrosis score F3: Ozbiljne ožiljke od jetre Fibrosis score F4: Napredni ožiljci od jetre (ciroza)

Кoristeći svoj FibroScan fibrozni rezultat za procenu rezultata vaše fibroze Donja tabela prikazuje bolesti jetre, opseg rezultata fibroze i odgovarajući skor fibroze. Opsezi rezultata fibroze u tabeli su procene. To znači da vaš stvarni skor fibroze (rezultat koji vam kaže vaš zdravstveni radnik) možda neće odgovarati rezultatu fibroze u tabeli. Ako imate više od jedne bolesti jetre, možda nećete moći da koristite tabelu. Da biste koristili tabelu, pronađite bolest jetre koju imate na levoj strani tabele. Čitajte preko reda s leva na desno dok ne pronađete raspon koji uključuje rezultat fibroze. Zatim pogledajte vrh te kolone da biste videli rezultat fibroze.

Poslednje Novosti